Annons:
Etikettnyheter
Läst 2172 ggr
Faxlin
6/8/07, 11:38 AM

Lastfartyg strandat i storm

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I dagens DN kunde man läsa om fartyget som strandat. Fler båtar som hotas slås upp på land. Men än så länge ser det trotts allt ljust ut.

Vid hamnen i Newcastle, Australien, blåser det rejält - tio meter höga vågor har fått ett 40.000 tons fraktfartyg att stranda på ett rev. Två andra fartyg hotar också sköljas upp av jättevågorna.   Fartyget Pasha Bulker hade ankrat utanför kolhamnen i Newcastle i Australien för att lasta kol när det slets loss av de kraftiga vågorna och sveptes upp på land.

I lasten finns 700 ton olja och 38 ton diesel, vilket har fått miljövänner att oroa sig för oljeutsläpp om fartyget skadas. men än så länge är det alltså lugnt. Fartyget är helt och så snart det blir lugnare väder kommer de bärga fartyget.

På fartyget fanns det 22 besättningmän som redan är räddade med helikoptrar. Nu håller vi alla tummarna för att vi kan förhindra en naturkattastrof genom att fartyget håller.

De andra två fartygen som än så länge förhindras att slås upp på land tack vare ankare och att de hela tiden kör motorerna i riktning från standen. De håller vi också tummarna för här inne tycker jag. Så kan detta sluta som en riktigt fin god nyhet. 

Dock kan det enligt väder rapporterna försämras ytterligare i vädret innan det blir bättre.  

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-06-08

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
AnneN
6/8/07, 12:19 PM
#1

Håller tummar och tassar för att det ska gå bra

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Malin-A
6/10/07, 2:51 AM
#2

ohh håller tummarna för att det ska gå bra… =)

Upp till toppen
Annons: