Nyheter

Dräktig Orangutang

2008-04-13 07:49 #0 av: Faxlin

Orangutangen Igge är troligtvis dräktig igen. Nu hoppas Furuviksparken på att hon ska föda fram en frisk liten orangutangunge till sommaren.

Igge är en sumatraorangutang och bor i Furuviksparken strax utanför Gävle. Kanske kan ni fundera på varför jag väljer att skriva om hennes eventuella dräktighet inne på Goda Nyheter. Men det är inte så konstigt. Igge är som jag sagt en sumatraorangutang. Det finns endast drygt
7 000 vilda sumatraorangutanger i världen, och om Igge och Naong nu blir föräldrar till sommaren är det den första ungen som har fötts i Skandinavien. Och håll med om att det vore en fantastiskt god nyhet.

Det enda smolket i bägaren är att Igge har varit dräktig två gånger tidigare och båda gångerna har resulterat i döda ungar. Men nu hoppas alltså Furuviksparken att det ska gå bra denna gång. De tidigare graviditeterna och förlossningarna har breddat hennes bäcken och sett till att få bort foglossningarna. Så det bör gå lättare vid förlossningen denna gång.

Igge är en svår orangutang att se på om hon verkligen är dräktig. men enligt skötarna har hon slutat att visa intresse för Naong och han för henne. Deras parningslekar har slutat helt. Så det ses som ett säkert tecken då de gjort likadant de andra gångerna då hon väntat ungar.

Så nu håller vi tummarna för att allt går vägen för Igges lilla unge denna gång. Så får jag anledning att skriva en ny artikel när lilla Igges unge är född och mår bra.


Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2008-04-13

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-04-13 14:27 #1 av: Ciiviic

Sjävklart håller vi tummarna : )

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.