Annons:
Etikettrecension
Läst 2196 ggr
JimJ
2007-07-30 18:10

Filmtips - Drömmarnas Land

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

In America, eller Drömmarnas land som den svenska titeln heter. Det är en film om en Irrlänsk familj, vars liv har slagits i spillror efter den unga sonen och broderns död i cancer.

För att glömma problemen och komma bort från smärtan, försöker de starta ett nytt liv genom att fly till Manhattan, New York.

Där hittar en vinds-våning i slummen som är långt ifrån barnvänligt. De får dela byggnaden med prostituerade, narkomaner och psykiskt störda personer.

Man kunde tro att smärtan och problemen har blivit till någonting mycket värre. Bättre blir det inte när mamman i familjen blir gravid och riskerar att dö, eller då barnen börjar visa upp sinna smärtor genom sorg och frustrationer.

Djimon Hounsou som Matheo

Djimon Hounsou som Matheo.

Sarah & Emma Bolger som Christy och Ariel.

Sarah & Emma Bolger som Christy och Ariel. 

Paddy Considine som Johnny

Paddy Considine och Samantha Mortonom som Johnny och Sarah.

I vanliga fall, tycker jag inte om drama-filmer. Den här filmen är dock långt ifrån vanlig. skådespelarna riktigt lever sig in i rollerna och allting i filmen är mycket trovärdigt. De kännslor som uppstår i mig själv under filmens gång, är obeskrivliga. Jag kan inget annat än att applådera och hurra för en mycket bra och välgjord film av ett like ingen någonsin tidigare skådat.

Filmen har endast visats under begränsad tid på biografer i USA. Ändå har den blivit nominerad till 3 oscars, vunnit 16 andra priser samt 25 nomineringar i olika kattegorier. Den här filmen såg jag första gången 2001 och fastnade för den direkt. Jag har tittat på den ett tjugo-tal gånger, men ändå inte tröttnat. Sedan jag först såg den, har det här varit den enda filmen jag kunnat rekommendera till folk.

Söker du tårar och glädje ur en film? Då är det här den rätta för dig! Filmen finns att köpa på CDON för 99:- inkl frakten. Jag garanterar att det är prisvärda pengar.

Relaterade länkar

Av: JimJ

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('JimJ'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('JimJ', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-07-30
Annons:
Elisabeth-J
2007-07-30 20:37
#1

Den ska jag se nån kväll när det regnar ute Skrattande

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Malin-A
2007-07-31 00:06
#2

ska försöka kolla på den också… verkar bra…

JimJ
2007-07-31 01:46
#3

Den är inte bra Malin… den är fantastisk! :-)

Malin-A
2007-07-31 01:53
#4

ok.. fantastisk då =D

Upp till toppen
Annons: