Annons:
Etikettnyheter
Läst 2238 ggr
Niklas
11/21/06, 1:34 PM

Att se det goda

Var hittar man goda nyheter? De finns överallt. Med siktet rätt inställt hittar du dem lätt.

En dag ringde Åsa mig på jobbet. Hon sa att hon hade en rolig sak att berätta. Det har hon ofta så jag fortsatte att lyssna utan några särskilda förväntningar. Hon berättade att hon hade suttit på torget i Norrtälje och skrapat en skraplott. Och vunnit. 11300 kronor närmare bestämt. Inte bara det, hon hade dessutom haft turen att få en lott där man får dubbla beloppet. 22600 kronor. Vilken tur! På baksidan av lotten stod det hur många som statistiskt sett vinner olika belopp. Vid tre miljoner sålda lotter är det bara tolv som får högre vinster.  

Det var en av den dagens godaste nyheter. Det var en nyhet som de flesta nog skulle hålla med om var en god nyhet. Goda nyheter är inte bara lottvinster. Goda nyheter är ett relativt begrepp. Goda nyheter kan vara ljuspunkter i mörker. Att kunna göra något trevligt trots dålig ekonomi. Att finna en vän bland överlevande i en katastrof. Att få hjälp i en svår situation.  

Har man siktet rätt inställt finns goda nyheter nästan överallt. Att meteorologerna har haft fel i sina prognoser kan också vara en god nyhet. Eller att hyrfirman hade dubbelbokat din bil så att du fick en bättre till samma pris. Eller att den dyra tröjan du äntligen hade bestämt dig för att köpa visade sig vara nersatt till hälften.  

Varje dag finns det goda nyheter. Det gäller bara att se dem. Ju mer du letar, desto fler kommer du att hitta. Det blir en positiv spiral. Efter ett tag behöver du inte ens leta. Då räcker det att vara uppmärksam.  

Goda nyheter gör oss glada. När du delar med dig av en god nyhet glädjer du någon annan också. Det blir som ett eko av bra vibrationer.  

Upptäck vad som är bra i världen och dela med dig!

Av: niklas

Datum för publicering

  • 2006-11-21

Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Faxlin
11/21/06, 8:37 PM
#1

Otroligt bra skrivet. Och du har så rätt så.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

sensa
11/22/06, 9:23 AM
#2

Med ett öppet sinne och med tankens kraft kan livet bli ett äventyr. När jag läste detta kände jag att idag ska mitt sinne vara öppet för allt positivt i tillvaron!!! Kanske jag kan säga "aha" till sådant som annars bara brukar flyta förbi!! Att ta till sej det ljusa och glada!!

Ha en bra dag alla!

sensa
11/22/06, 3:25 PM
#3

Igår fick jag ett tillfälligt jobb året ut. Idag kunde jag anställa en arbetslös till ett tillfälligt jobb. Vem vet - vi båda kanske kan få förlängt!!  Med tankens kraft…………………

Glad

Faxlin
11/22/06, 5:14 PM
#4

Vad skojigt för dig sensa.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Niklas
11/22/06, 9:57 PM
#5

#3: Grattis sensa!

#1: Tack Åsa!

Vänliga hälsningar

Niklas


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Malin-A
7/2/07, 9:55 PM
#6

väldigt bra skrivet.. d finns goda nyheter överallt =)

Annons:
JimJ
7/2/07, 10:02 PM
#7

Jag håller med. Det är det bästa jag någonsin läst. Man tar vekrligen till sig också. Tack Niklas! :-)

Vänliga hälsningar
- Jim Johansson

Upp till toppen
Annons: