Recension

Skapa kännslor med Flickr

2006-12-20 04:01 #0 av: JimJ

Ämnet hör kanske mer till det fotografiska området, men eftersom Flickr betyder så mycket och har gjort mig så glad genom åren, tänkte jag berätta lite om vad Flickr är för någonting och hur du ska kunna få lika mycket glädje utav det som jag har fått.

 

Jag har flitigt använt mig utav flickr sedan början av 2003 och har sedan dess besökt sidan mer och mer för varje dag som gått. I början använde jag endast flickr för att publicera minna fotografier och dela med mig utav dem till världen och kanske hoppades jag på att få lite synpunkter på dem ifrån andra medlemar.

Nu på senare tid har jag börjat upptäcka alla funktioner som flickr har att erbjuda. Inte nog med att man kan lägga upp en stor mängd bilder per dag, man kan även spara dem i olika kattegorier, göra dem privata för visning till endast bekanta och vänner, tillgång till diskutioner och en mängd olika tävlingar. Desutom håller många proffesionela och kända fotografer till på flickr. Det ger dig en stor möjlighet att få berätta hur mycket du tycker om fotografens arbete och även få ett tacksamt svar tillbaka.

Jag älskar flickr på grund av de enkla, men ändå strikta regler som gäller där. De flesta människor tycks följa dem så otroligt mycket. Jag har aldrig sett ett person-angrepp, en stötande bild eller ens någon förolämpande kommentar. Ändå tittar jag på tusentals bilder varje dag och läser alla bildernas kommentarer på Flickr. Det är märkligt med tanke på det stora användar-antalet. Respekt!

Flickr är specielt på det viset att det är både enkelt och avancerat att använda. Man väljer själv hur man vill ha det. Att lägga upp en bild klarar man på bara två eller tre klick. Men man kan även gå en avancerad väg och lägga in bilden i grupper man är medlem i, lägga till sökord för enklare sökning för andra till din bild, göra bilden privat och även lägga den under egna kategorier i ditt album.

De har tänkts mycket på hur man enklast ska kunna dela med sig utav sinna bilder. Det har därför skapats en rad olika programvaror för att hjälpa dig med detta. Med en enkel installation av Flickr Uploader, kan du nu högerklicka på en bild direkt från dinna dokument och välja att den ska laddas upp till flickr. Du behöver med andra ord inte ens öppna någon webläsare för att kunna dela med dig utav dina bilder.

Det är gratis att registrera sig och använda de mesta funktionerna i flickr. Men vill man ha det lilla extra, ska man betala 24,95$ för ett års medlemskap av de extra funktionerna. Du kan då ladda upp obegränsat antal bilder, skapa hur många kategorier i ditt album som du själv vill, all reklam försvinner och du kan desutom spara hög-upplösta bilder utan att de automatiskt förminskas. Med detta kan du även använda flickr som en backup-lösning på dinna fotografier. Att upgradera sitt medlemskap är någonting jag starkt rekomenderar.

Med gratis kontot kan du skapa max 3 kategorier i ditt album, ladda upp max 100 Mb i månaden. Du kan desutom bara se de 200 senaste bilderna ur folks album. I början är det kanske inte så mycket att tänka på. Men när du väl kommit igång med flickr, kommer du med säkerhet att önska dig ett upgraderat medlemskap.

Det finns mängder med flera andra funktioner, bland annat kan du enkelt lägga dina publicerade bilder i din blog och beställa kopier på dinna fotografier direkt hem till brevlådan.

Miljoner och åter miljoner. Så många fotografier finns det att bläddra igenom på hela sidan. Du kan enkelt skapa dina egna kännslor med hjälp utav alla bilder. Är värdret trisst och du känner dig deppig och låg? Varför inte göra en enkel sökning på glädje och få upp bilder på lekande barn som skrattar på den soliga stranden och drömma dig bort för en stund?

Flickr är super-enkelt att använda och hjälp-sidorna är skrivna med enkla meningar så man lättare ska förstå. De som driver flickr har stor humor och hittar hela tiden på nya användbara funktioner som läggs in med gämna mellanrum. De ser sig själva som vanliga medlemar och är inte lika makt-galna som administratörerna på andra stora sidor brukar vara.

Flickr är helt enkelt ett underbart ställe att dela med sig utav sinna fotografier på. Du kommer garanterat att få besökare till din sida och inom kort tid även kommentarer.

Lycka  till!

Vänliga hälsningar
- Jim Johansson

Relaterade länkar

Av: JimJ

Datum för publicering

  • 2006-12-20
Anmäl
2006-12-20 06:39 #1 av: Faxlin

Bra tips, den sidan ska jag absolut besöka.

Hur fungerar det med betalningen?
Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-20 08:08 #2 av: JimJ

Du betalar helst med kreditkort, då går betalningen smidigt. Men har man inte tillgång till kreditkort så finns det även paypal som betalnings-metod. Jag har aldrig använt paypal, så jag vet inte hur det fungerar. Men det ska vara enkelt vad jag har hört. :-)

Jag betalar med ett VISA kredit-kort och så fort jag skrivit in uppgifterna och tryckt på att jag accepterar betalningen, så har jag därefter direkt fått mitt konto upgraderat och pengar är dragna från kontot. :-)

Men ha inte bråttom med att betala. Börja först med att utforska sidan och lägg upp lite fotografier. Det är inte alltid man behöver ha ett upgraderat konto, fast det är ju såklart mycket roligare med ett. :-)

Här är min sida på Flickr

Vänliga hälsningar
- Jim Johansson

Anmäl
2006-12-20 10:50 #3 av: mosterMimmi
#2 vilka fina bilder du har tagit, känslouttrycken kommer väldigt bra fram genom bildrutan. Jag var imponerad av närbilderna, de berättade så mycket.
Anmäl
2006-12-20 16:53 #4 av: JimJ

Tack Mimmi. :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.