På löpsedeln

Guinnes World Record i Västerås

2010-05-10 00:15 #0 av: AndreasS

Försök till ett Guinness World Record i vertical run skulle göras idag klockan 17.00 ned för Skrapan i Västerås av Tony Berglund.
Vertical run innebär att man springer med ett rep 100 meter i detta fall nedför fasaden på Skrapan.
Västerås skyskrapa som ligger i korningen Stora gatan-Kopparbergsvägen i centrala Västerås hade stängts av från all trafik. Det var massor med folk som samlats på platsen för att vara med om denna händelse.

Världsrekordförsöket övervakas av Guinness World Records egna kontrollanter från London som fanns på plats i Västerås. Det gamla rekordet på 100m ligger på 36.25 sekunder och innehas av britten Steve Jones som genomfördes den 16 mars 2009 på Spinnaker Tower i Portsmouth, England.

Vid 16.55 kom beskedet att försöket sköts fram till 18.00.
Och så 20 minuter försenat tog Tony steget ut och sprang de 100 metrarna neråt och alla västeråsare som samlats väntade med spänning på tiden och om det skulle räcka till ett Guinness World Record.

Speaker för dagen var Curt Lundmark en känd svensk hockeyprofil meddelande att Tonys tid på 100 meter vertical run var 34,76 sekunder. Nytt Guinness World Record och Tony Berglund brast ut i glädje.

Försöket skulle ha gjorts igår men då satte vädrets makter stopp för det eftersom det blåste för mycket.

Bilder

Foto: Andréas Sandberg - 021media.se Västerås hetaste nyhetsbilder

Anmäl
2010-05-26 15:03 #1 av: Faxlin

Hualigen, jag hade aldrig vågat springa nerför en byggnad. Men skoj att han tog rekordet.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.