Tips

Kattpolisen.ifokus!

2009-03-27 14:36 #0 av: Alexej

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Många av de har haft ett hem. Men om en katt rymmer är chansen minimal att en kattägaren få tillbaka sin katt framförallt när katten inte är ID-märkt.

Vi på Hittekatter har lite i smyg planerat en ny sajt  - Kattpolisen.ifokus.

100 000 hemlösa katter i Sverige, 100 000 ensamma katter som kämpar för sitt överlevande. En kamp mot svält, kylan och sjukdomar.

Men många av dessa katter har haft ett hem och en ägare.

På Hittekatter har vi fått så många nödrop från förtvivlade kattägare som söker sin katt och inte vet vad de ska göra. Möjligheter är stora och samtidigt ofta resultatslösa.

Nästan alla katthem har idag sina egna efterlyssningssidor och det finns möjligheter att annonsera på olika kattsajter. Men vi saknade en möjlighet där en bortsprungen katt kan sökas över ett större område. Ett katthem har sällan möjligheter att leta ägare till en icke ID-märkt katt. Så en upphittat katt kan förmedlas vidare redan efter 2 veckor i karantän.

Katthem/polisen/privata upphittare vet inte hur och var de kan hitta en ägare till katten.

Samtidigt blockerar en upphittat katt med okänd ägare plats för en katt som verkligen inte har haft ett hem.

Under tiden på Hittekatter växte allmer idén att starta en sajt där alla kan annonsera efter sin bortsprungna katt (eller annat djur) och där förhoppningsvis alla katthem och privata upphittare kan leta efter en ägare.

Men en kattsöksajt kan bara fungera när alla partner samarbetar och om sajten är känd för alla.

Snälla, alla ni som skriver blogg eller på andra kattsajter.

Gör reklam överallt för Kattpolisen!

Bara så kan vi hjälpa att bortsprungna katter kan hitta hem igen.

PS. Till alla som har annonserad sin bortsprungna katt på Hittekattekatter. Vi har lagt era annonser på Kattpolisen och kommer att ta bort tråden "Bortsprungna katter" på Hittekatter.

Kattpolisen.ifokus!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-28 18:44 #1 av: Linn

Ni får gärna lägga upp detta på florist.ifokus.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.